MAX1 Скорости

(1 продукта)
 Филтри

Системата за превключване на скоростите на велосипеда е една от най-важните му части и функции.... Покажи повече

Параметри

Броят на предавки
Скоростите винаги трябва да е съвместим със скоростния лост, така че изберете базирано на най-голямото зъбно колело. По-евтините трекинг велосипеди имат три предавки отпред и седем до десет предавки отзад. В днешно време велосипедите MTB най-често са оборудвани с един венец отпред и дванадесетстепенни венци отзад. Градските велосипеди са с по 6-7 скорости.

Тегло
MTB скоростите обикновено са малко по-тежки от тези за шосейни велосипеди. Струва си да се стремим към ниско тегло за всички компоненти.

Дължина на оста на главината
Ширината на оста на задната главина влияе върху това колко зъбни колела можете да поставите на задната главина и колко далеч са една от друга. Колкото повече можете да поберете, толкова по-ефективно можете да използвате скоростната кутия. Това компенсира разликата в напрежението между предавките при превключване. Познаваме три размера:

● Дълъг дерайльор (SGS) - използва се главно при многоскоростни планински велосипеди. Дългият дерайльор поддържа веригата с избрания от нас размер опъната върху зъбците.
● Среден дерайльор (GS) - идеален избор за велосипеди, оборудвани с повече от една предавка, позволява използването на средно големи касетъчни тела.
● Къс дерайльор (SS) - подходящ за шосейни велосипеди, които използват много късо касетъчно тяло.

Pъководство за пазаруване на Скорости

Данните и цените за продуктите предлагани от нашите партньори служат за напътствие и обща информация. Моля, преди покупка проверете дали съответстват на публикуваните данни от сайта на магазина или производителя. За евентуалните неточности и грешки не носим отговорност.